Lidia Koźluk

Lidia Koźluk, Szeszyły

Urodziła się w 1938 roku, w Krasnowsi, w gminie Boćki skąd pochodził jej ojciec Jan. Mama, Paraskiewa Aleksiejuk pochodziła z Nurca. Rodzina podczas I wojny światowej była na bieżeństwie. W czasie II wojny światowej też poniosła straty, pod koniec okupacji niemieckiej spalony został nowy dom, wybudowany przez ojca w 1939 roku. W 1963 roku za mąż i przeprowadziła się do Szeszył. Razem z mężem prowadziła gospodarstwo. Obecnie jest wdową. Ma dzieci i wnuki.

Hafty i robótki na drutach

ok. 1962 roku, Bielsk Podlaski, Lidia Koźluk

lata 60. XX wieku, Bielsk Podlaski, Mikołaj Koźluk

lata 60. XX w., Paraskiewa Chwaszczewska, mama Lidii Koźluk

lata 60 lata XX wieku, Szeszyły, Sławomir Koźluk, syn Lidii Koźluk

FO20_KwS_Kozluk_Lidia_011_web_1024px

Pogrzeb Jan Chwaszczewskiego, ojca Lidii Koźluk. Szeszyły, koniec lat 70. XX w.

koniec lat 70. XX w., Szeszyły, pogrzeb Jan Chwaszczewskiego, ojca Lidii Koźluk

lata 60. XX w., Krasnowieś, ślub Anny Chwaszczewskiej, siostry Lidii Koźluk z Mikołajem Marcinowiczem (po prawej), z lewej strony drużbant Paweł Chmiel

lata 60. XX w., Krasnowieś, Anna Chwaszczewska, siostra Lidii Koźluk ze starszą druchną Niną Wołosik

lata 60. XX w., Szeszyły, wesele Aleksandra Malca brata ciotecznego Lidii Koźluk. Pan młody „idzie z ukłonem” do rodziców, chrzestnych i innych członków rodziny